Δράση εισαγωγής ΕΛ/ΛΑΚ στα σχολικά εργαστήρια

Το ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Καστοριάς με την υποστήριξη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Καστοριάς και σε συνεργασία με την Ομάδα Τεχνικής Στήριξης Πληροφοριακών Συστημάτων Σχολικών & Διοικητικών Μονάδων του Ι.Τ.Υ.Ε. –ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ προτίθεται να πραγματοποιήσει  στα πλαίσια της δράσης «Προώθηση λύσεων Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα» του έργου «ΣΤΗΡΙΖΩ» που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, σεμινάριο για Εκπαιδευτικούς Πληροφορικής Β/θμιας – Α/θμιας Εκπαίδευσης της Περιφ. Ενότητας Καστοριάς με σκοπό την επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών Πληροφορικής για τη δυνατότητα εγκατάστασης και της παιδαγωγικής αξιοποίησης λύσεων ελεύθερου λογισμικού / λογισμικού ανοιχτού κώδικα στο Σχολικό Εργαστήριο  Πληροφορικής και Εφαρμογών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (ΣΕΠΕΗΥ).
Το θέμα του σεμιναρίου αναλυτικά θα είναι: Εγκατάσταση, οργάνωση, λειτουργία  και συντήρηση ΣΕΠΕΗΥ με ΕΛ/ΛΑΚ με Λ/Σ Ubuntu 12.04 και LTSP με “sch-scripts” και διαχείριση τάξης με την εφαρμογή «Επόπτης».
Οι Επιμορφωτές θα προέρχονται από την Oμάδα Τεχνικής Στήριξης Πληροφοριακών Συστημάτων Σχολικών Μονάδων ΠΣΔ του Ι.Τ.Υ.Ε. – ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ.
Το σεμινάριο θα είναι τύπου δια ζώσης - βιωματικό εργαστήριο σε δύο υποομάδες και θα πραγματοποιηθεί στις 30 Νοεμβρίου 2012, απογευματινές ώρες 16:00 – 19:00 στο 1ο και 3ο ΓΕΛ Καστοριάς.

=========================
Με εκτίμηση
Σάκης Ευαγγέλου
Θοδωρής Θεμελής
ΚΕΠΛΗΝΕΤ Καστοριάς
Τηλ. 2467055205

0 σχόλια: (+add yours?)

Δημοσίευση σχολίου